Poullain zazpívala pro záchranu zámku

Zachránit zámek Čečovice pomůže i koncert Chantal Poullain. „Veškerý výtěžek z koncertu se využije na opravy zámku a jeho záchranu,“ řekla Miroslava Šusová z Českého svazu ochránců památek.

Okouzlující Francouzka zazpívala v sobotu 18. května řadu šansonů v prostorách gotického kostela svatého Mikuláše v Čečovicích.

Chantal však posluchače bavila nejen hudbou, ale i svými vtipnými a trefnými komentáři. „Když někdy nevím, jak něco říct česky, tak improvizuji. Naštěstí šansony se zpívají ve francouzštině a té zas nerozumí ostatní,“ řekla a před každou další skladbou převyprávěla její obsah. Čas strávený v Čečovicích si ale užila.

„V Praze je to hrozný kolotoč, ale tady v Čečovicích je to pohoda,“ dodala s úsměvem Chantal.

Po koncertě nechyběla autogramiáda a někteří odešli i se společnou fotografií.

Dveře kostelíka si umělci téměř „podávají“. V minulosti tam vystoupili například Spirituál kvintet, Václav Hudeček, Gabriela Demeterová, Štěpán Rak, Matěj Rak či Jaroslav Hutka.

Další akce, která již jedenáctým rokem bude pomáhat k obnově čečovického zámku, je letní Folk-country festival pro zámek Čečovice, který se uskuteční 24. srpna.

Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/podivejte-se-poullain-zazpivala-pro-zachranu-zamku-20190523.html?fbclid=IwAR0qiPJTuf_2fYxq1DX_TofExKMyahvGQC6ZzBGjXWL6P2jghKDDwa0Km18